Stovner SK styrte hele kampen

Postet av Frank Eilert Fossum den 23. Okt 2024

Hjertelig velkommen til Rommensletta

God stemning hos kampledelsen

Asker 2 lå greit til midt på tabellen, ikke noe mulighet for å komme særlig høyere eller lavere. Laget slo Stovner i juni ganske grundig. Det var særlig i andre omgang forskjellen ble tydelig. Alle Askers mål ble satt inn da. Stovner kunne synes å ha godt på en smell. Smellen var, som vi har snakket mye om tidligere, at mange spillere var plaget av skader og sykdom. Det gikk selvfølgelig ut over kvaliteten på treningene, og gjorde prestasjonen i kampene litt ustabil. Men hele tiden har vi sett glimt av hva spillerne våre er gode for, og en stadig forbedring.

Det er mulig ikke Asker har fått med seg dette, og har trodd at det skulle bli enkelt. Iallfall stilte de med et helt annet mannskap enn i juni. Det var kun fire av spillerne som var igjen av kamptroppen, de startet den gangen på benken. Nå var det et svært ungt lag som kom på banen, helt ned til seksten år. De ble kastet til sultne ulver.

Stovner SK startet en tung offensiv

Sultne på poeng kastet Stovner seg inn i kampen med stor tyngde. Tempo, teknikk, press. I løpet av de første tre minuttene hadde stovnergutta alt spill. De skaffet seg tre cornere og ett mål av kaptein Kasper. Og bare fortsatte i samme stil, til stor fortvilelse på en sjokkert trenerbenk hos Asker, som bare kunne jage på spillerne sine. Det var ikke konstruktivt nok for å holde unna.

De neste ti minuttene var en glede for stovnerfansen, som fikk se hva laget er godt for. Vi tror ikke det hadde hjulpet om det hadde vært et mer drevent lag vi hadde møtt. Her var det ønske og vilje til å være best.

Etter tolv minutter leverte Ayoub en fin pasning til Sarim, som satte inn 2–0.

Panikken etter de første minuttene hadde roet seg litt hos Asker. De unge spillerne var raske, og kom på besøk ved et par anledninger, fikk et skudd på mål og en corner da det sto femten minutter på klokka.

Massive angrep

Jubel for offensivens første mål etter tre minutter

Sarim satte inn det andre målet

Jubel for mål nummer to

Asker med et sjeldent angrep

Vi hadde roet det litt. Men var stadig  på farlige besøk hos Askers keeper. Yaz hadde en eventyrlig mulighet alene med ham. Men lykkes ikke denne gang.

Det ble ikke bedre for Asker at de etter en halvtime hadde et klønete forsvarsspill som gjorde at Ilyas kunne sette inn 3–0. Rett etter rettet Yaz opp for den forspilte sjansen, ved å sette inn sitt første og Stovners fjerde mål. Dermed hadde vi balanse i målstatistikken mot Asker over to kamper.

Første omgang ebbet ut med noen brukbare forsøk fra Asker, men Stovner hadde full kontroll.

Stovner fortsatte angrepene, her sniker ballen seg forbi målet

Ilyas lagde 3–0

Stovner var i støtet helt fram til pause

Andre omgang var bare seks minutter da Yaz var frampå med sitt andre mål for dagen.

Vi spilte videre med stor selvtillit, holdt spillet høyt på banen. Det ble noen cornere, men ingen uttelling.

Askerspillerne hadde nok forsonet seg med det som hadde skjedd. Som sagt, de var raske, holdt ut ganske godt, og ville spille fotball. Det nærmet seg halvtimen og de var på full fart mot vårt mål, inn i sekstenmeteren, og ble felt. Straffesparket gikk i mål til 5–1.

Vi slo tilbake, og fikk noen cornere og frispark. Og det tok bare sju minutter før Denis kunne øke til 6–1. De siste minuttene ble enveiskjøring. Det resulterte i at Yaz ble felt på et av sine raid, og Kasper kunne fastsette sluttresultatet til 7–1.

I annen omgang var det noen ganger vi ble presset inn i vår forsvarssone

Mannefall som førte til straffe for Asker . . .

Omar måtte hente ballen ut av nettet 5–1

Denis øker til 6–1

Det var godt driv hos begge lag fram til slutten av kampen

Yaz felles

Kasper sikker på straffe setter inn kampens siste mål

Etter tirsdagens resultater er det klart at Stovner SK ikke rykkker ned. Premissene for nedrykket har gjort det litt uklart helt til siste stund. Dette skyldes at kun 3 lag går ned fra 4.divisjon som konsekvens av at Skeid 2 er eneste Oslo-lag som kommer ned fra Norsk-Tippingligaen. Oslojuvelene, Lommedalen og BVH (Bærums Værk Hauger) rykker ned i 5. divisjon uavhengig av hva som skjer i siste runde.

For Stovner SK betyr det at den siste seriekampen borte mot Heming tirsdag 29. oktober blir en treningskamp for oss før finalen i OBOS Cup (Oslomesterskapet), søndag 10. november i Valhall, kl. 19.30. Motstanderen er Union Carl Berner. Vi kan regne med å møte et motivert Heminglag som kjemper mot Grei i kampen om opprykk. Grei leder med et poeng, lagene har lik målforskjell.