Nok en flott volleyballhelg!

Postet av Stovner Sportsklubb - Volleyball den 7. Apr 2022

Norgesmesterskapet i volleyball for U15 var det mest prestisjefylte arrangementet i helga 1.–3. april. Med på G15s tur over til Volda var også Magnus Stensrud Ramberg, som du kan bli litt kjent med lenger ned i artikkelen. Men det skjedde mer enn NM i helga. I Stovnerhallen ble teen-turneringa til Norges Volleyballforbund Region Øst avviklet med vanvittige 60 lag. 

For Stovner SKs G15-lag, startet helga med busstur fra Stovner til Volda. Det var bare å sette seg til rette i komfortable seter og se ut over vakker natur, senke skuldrene, og håpe at de ikke kom opp i ørehøyde når alvoret startet kl. 10.00 fredag morgen. Den første kampen i Volda Campus Sparebank 1 Arena var mot IL Gneis Volleyball. Allerede kl. 12.30 skulle gutta ut i neste kamp, mot Vindafjord IL.

Samholdet og spillegleden i laget har vokst i forberedelsen til Norgesmesterskapet. Målet var å ta spillet vårt et steg videre i løpet av helga. G15-laget vårt var seeda som nummer 19 av 24 lag. Det skulle bli spennende å se nivået til våre motstandere, og hvordan gutta taklet NM-nervene.Det viste seg etterpå at det var ingen grunn til bekymring. Kampen mot turneringens tredjeseedete Gneis IL vant Stovner 2–0. Det så lovende ut med en sterk seier i første sett mot Vindafjord IL. Men så gikk rullegardina ned, og kanskje skuldrene litt opp, i alle fall tapte vi både andre og tredje sett mot et godt lag fra Hordaland. Gneist slo Vindafjord. Godt nytt for Stovner, som dermed vant pulja og gikk rett til 1/8-delsfinalen. Og det var en sterk pulje vi hadde spilt i. Både Gneist og Vindafjord kom til 1/8-delsfinalen etter å ha vunnet 1/16-delsfinaleoppgjørene sine.

Dagen ble avsluttet med en god middag på en god restaurant. Fortjent!

Etter den oppløftende fredagen med puljeseier, ble det tyngre på lørdag med tre strake tap: Kvernbit 1–2, Tønsberg 0–2 og Vindafjord 1–2.

Det ble iallefall full valuta for penga når vi spilte tie-break i nesten samtlige kamper. På det beste spilte vi jevnt med alle lagene. Men det er et ungt lag, litt ustabilt og under «opplæring», ifølge trener Marcello.

Den siste kampen var en plasseringskamp mot Vegårshei IL. Det ble en spennende kamp som Stovner vant 2–1. Dermed ble laget nummer 15 av 24 lag, og kunne se tilbake på flere gode kamper. Høydepunktene var å bli puljevinner etter å  ha tatt skalpen til Gneist som tok bronsemedaljen i Norgesmesterskapet.

Det hadde vært et fint kollektiv i ei fin helg, og god individuell utvikling. Med tanke på at alle på laget er så unge at 9 av de 11 guttene også kan spille NM i 15-årsklassen i 2023, lover det godt for volleyballen i Stovner SK i tida som kommer.


Talentfull dommer fra Stovner SK

Snart 18-år gamle Magnus Stensrud Ramberg var plukka ut til å dømme under NM u15 i Volda i helga. Mens gutta våre fighta seg til en respektabel 15. plass av de 24 laga, hadde Magnus god kontroll på kampene han dømte fra dommerstolen!

Vi spurte den unge dommeren litt om NM-dømminga og om veien videre for han.
– Først Magnus, gratulerer med super innsats og gode tilbakemeldinger på dømminga under NM!
Magnus sier ubeskjedent nok takk for det. 
– Det var veldig lærerikt og morsomt å dømme under NM, forteller han.
Magnus sier videre at han ville dømme i NM for å få erfaring på høyt nivå, og at han vil bli en bedre dommer.
– Det beste under NM var når jeg dømte riktig i en vanskelig situasjon, og at hele tribunen så på kamper jeg dømte, smiler Magnus.
Magnus vil gjerne si til andre unge spillere at han anbefaler alle å ta dommerkurs og å dømme. Du får økt spilleforståelse, og i tillegg får du et lite honorar for jobben, gliser den unge dommeren.
Han fikk dømme 7 kamper under NM, både som 1. dommer og som 2. dommer.
Videre ambisjoner for Magnus er dømming i regionale serier og å ta Dommer 2 utdanning. 
– Ambisjonen min på lenger sikt er å en gang dømme i eliteserien, avslutter Magnus.
Det har vi stor tro på at han kan få til!
Vi i Stovner Sportsklubb er veldig stolte over å ha Magnus i våre rekker!


Teen-turnering i Stovnerhallen

Mens gutta spilte NM-kamper i Volda, deltok mange av jentene i teen-volley-turneringen i Stovnerhallen. Stovner SK var arrangør av Nvbf Region Øst sin turnering. Nok en gang var det massiv påmelding, så arrangementet måtte deles på to arrangører. I Stovnerhallen var det 60 lag fra Ottestad IL, Sarpsborg VBK, Moss Volley, Finstad SK, IL Jardar, Oslo Sandvolleyballklubb, Kolbotn IL og Stovner SK.

Teen-volley spilles med 2–4 spillere på laget, på baner som har størrelse som en badmintonbane.

Ubeskjedent nok forsynte arrangørklubben seg grovt av topplasseringene. I de to øverste klassene for jentene ble det seier i begge klassene for Stovner. I gutta sin øverste klasse ble det 2. plass og i den nest øverste gutteklassen ble det 3. plass.

Som vanlig, tør vi si, var det stor stemning blant spillere, trenere og publikum i Stovnerhallen. Det blir mye bevegelse når så mange lag er involvert. Ikke minst fordi det blir litt ventetid mellom kampene, og da er det greit å ha kiosken/kafeen å ty til for å få en forfriskning eller en matbit, alternativt snop.

Topp tre i ulike klasser:

T4 (jenter, høyeste nivå):
1. Stovner, 2. Moss, 3. Moss

T3 (jenter):
1. Stovner, 2. Jardar, 3. Moss

T2 (miks jenter/gutter):
1. Finstad, 2. Finstad, 3. Finstad

T4G (gutter, høyeste nivå):
1. Sarpsborg, 2. Stovner, 3. Finstad

T3G (gutter):
1. Jardar, 2. Jardar, 3. Stovner


Det ble delt ut premie-trøyer til lagene som kom på topp tre i sin klasse. Her er noen av Stovnerjentene som fikk trøya. Bak fra venstre Naomi og Karianne, Krystel og Ella, og foran Anna.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.